Ειδικά Θέματα Λογιστικής – Γ – Έμφαση στον Τουριστικό Τομέα

Εισαγωγή

Το επιμορφωτικό Πρόγραμμα «ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ-ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ» διαρθρώνεται σε τρεις αυτοτελείς  διδακτικές/ θεματικές ενότητες, διάρκειας τριών, τεσσάρων και τεσσάρων μηνών, αντίστοιχα. Μέσα από αυτές τις ενότητες, αναλύονται και εξετάζονται ζητήματα που αφορούν α) τους μισθούς, τις αμοιβές και τα συναφή οικονομικά θέματα που σχετίζονται με το προσωπικό, β) βασικές γνώσεις και πρακτικές στρατηγικές για τη διαχείριση των οικονομικών πτυχών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και γ) τρέχουσες νομοθετικές και φορολογικές απαιτήσεις που επηρεάζουν τον τουριστικό τομέα και τις σχετικές λογιστικές πρακτικές που απαιτούνται προς συμμόρφωση και αποτελεσματική διαχείριση.  Συνολικά, το Πρόγραμμα καλύπτει εκτενώς τους βασικούς τομείς που αφορούν στη λογιστική και οικονομική διαχείριση των τουριστικών επιχειρήσεων, εφοδιάζοντας τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε αυτόν τον διαρκώς εξελισσόμενο, καίριο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Επιμέρους Διδακτικές Ενότητες

Ι.Θέματα Αμοιβών και Εξόδων (ή Μισθοδοσίας) Προσωπικού (Διάρκεια 3 μήνες/ 78 ώρες/ 3 ECTS)

Σκοπός της Διδακτικής Ενότητας «Θέματα Αμοιβών και Εξόδων (ή Μισθοδοσίας) Προσωπικού» είναι οι εκπαιδευόμενοι  να αποκτήσουν ολοκληρωμένες γνώσεις και άριστη πληροφόρηση όλων των επιμέρους χαρακτηριστικών που διέπουν τα θέματα μισθοδοσίας προσωπικού και τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας. Παρέχονται μελέτες περιπτώσεων, καθώς και πρακτικές εφαρμογές που βοηθούν περαιτέρω τους εκπαιδευόμενους στην εμπέδωση και κατανόηση του περιεχομένου των επιμέρους ενοτήτων.

ΙΙ. Λογιστική Οργάνωση & Διαχείριση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Διάρκεια 4 μήνες/ 108 ώρες/ 4,15 ECTS)

Σκοπός της Διδακτικής Ενότητας «Λογιστική Οργάνωση & Διαχείριση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων» είναι οι εκπαιδευόμενοι να  αποκτήσουν ολοκληρωμένες γνώσεις, άριστη πληροφόρηση και ικανότητα αντίληψης  όλων των επιμέρους χαρακτηριστικών που διέπουν την οργάνωση και λογιστική λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Μέσα από την πλούσια παράθεση παραδειγμάτων, ασκήσεων και δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό υλικό, αναμένεται η προσέγγιση με εύκολο και κατανοητό τρόπο των θεμάτων που αναλύονται.

ΙΙΙ. Σύγχρονα Θέματα Λογιστικής, Φορολογικής και Εργατικής Νομοθεσίας (Διάρκεια 4 μήνες/ 103 ώρες/ 3,96 ECTS)

Σκοπός της Διδακτικής Ενότητας «Σύγχρονα Θέματα Λογιστικής, Φορολογικής και Εργατικής Νομοθεσίας» είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν ολοκληρωμένες γνώσεις, άριστη πληροφόρηση και ικανότητα αντίληψης  όλων των επιμέρους χαρακτηριστικών που διέπουν την σύγχρονη χρηματοοικονομική λογιστική, την φορολογική και εργατική νομοθεσία.

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Εμμανουήλ Τσιριτάκης,

Καθηγητής Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πανεπιστημίου Πειραιώς


Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Φοιτητές, πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ
  • Οικονομολόγους, λογιστές, υπαλλήλους οργανισμών , συμβούλους ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων και οποιονδήποτε αναπτύσσει ξενοδοχειακή επιχειρηματική δραστηριότητα
  • Οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στον τομέα της λογιστικής στον τουρισμό, ως εργαλείο χρήσιμο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του.


Προϋποθέσεις εισαγωγής

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν:

  • Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • Πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Προσωπικό λογαριασμό email


Μέθοδος Υλοποίησης

Η παρακολούθηση γίνεται αποκλειστικά από το Διαδίκτυο μέσω απλού εκπαιδευτικού λογισμικού (πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης), παρέχεται ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και συνεχή εκπαιδευτική υποστήριξη. Από τη στιγμή που ένας υποψήφιος γίνεται δεκτός στο Πρόγραμμα, δημιουργείται λογαριασμός χρήστη στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, στον οποίο δίνεται πρόσβαση στην εκπαιδευτική ενότητα της επιλογής του. Στα πλαίσια της κάθε εκπαιδευτικής ενότητας γίνεται ανάρτηση σε εβδομαδιαία βάση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού του υπεύθυνου διδάσκοντα. Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει ηλεκτρονικές σημειώσεις με θεωρία και παραδείγματα τα οποία είναι σε μορφή pdf με δυνατότητα αποθήκευσης και εκτύπωσης, ώστε να είναι εφικτή η μελέτη και offline. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος υπάρχει η δυνατότητα ανάθεσης εργασιών ή τεστ αυτοαξιολόγησης. Ο εκπαιδευόμενος έχει πρόσβαση, οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε έχει σύνδεση Internet, σε όλες τις δραστηριότητες, πηγές πληροφοριών και ανακοινώσεις του εκάστοτε μαθήματος και του κοινοποιούνται στοιχεία επικοινωνίας με τον διδάσκοντα για επίλυση αποριών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να:

  • μελετούν την ύλη και τις σημειώσεις
  • χρησιμοποιούν τις συνδέσεις που σχετίζονται με την ύλη του μαθήματος
  • υποβάλλουν εργασίες, τεστ αυτοαξιολόγησης και απαντήσεις τελικής εξέτασης


Τύπος Πιστοποιητικού

Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς όλες τις επιμέρους ενότητες του Προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στους σπουδαστές που επιλέγουν να παρακολουθήσουν κάποιες εκ των θεματικών, χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης όπου αναγράφονται οι Διδακτικές/Θεματικές Ενότητες  που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Στην περίπτωση που η επιτυχής περάτωση του Προγράμματος δεν καταστεί εφικτή λόγω διακοπής των σπουδών ή αποτυχίας στις εξετάσεις, χορηγείται στον εκπαιδευόμενο Βεβαίωση Παρακολούθησης του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου.

Δείτε δείγμα των χορηγούμενων, κατά περίπτωση, Πιστοποιητικών εδώ